KROON magazine zoekt redacteuren

 

 Redacteuren

KROON is een gloednieuw online magazine. Je kent ons nog niet? Klopt: onze website gaat binnenkort live. Kroon gaat over jongeren en vrijwilligerswerk. We brengen nieuws, interviews, polls, reportages en noem maar op.

Natuurlijk brengen we vooral positief nieuws over vrijwilligerswerk, maar ook de mogelijke kritische kanten laten we niet onbelicht. Bijvoorbeeld: is vrijwilligerswerk geen concurrent voor betaalde banen? Ook op dat soort vragen willen we een antwoord.

We hebben een redactie en die bestaat uit professionals, vrijwilligers en stagiaires – zowel voor tekst als fotografie. Op dit moment zijn er al verschillende teksten geschreven en werken we aan nieuwe.

 

Wat zoeken we?

Ons doel is elke week een aantal interessante artikelen te publiceren. Wij zoeken daarom mensen om onze redactie uit te breiden en te versterken. Het liefst kom je zelf ook met ideeën voor artikelen, en zorg je zelf dat ze geschreven worden.

Wat ga je doen? Je gaat aan de slag met een enthousiaste en (overwegend) jonge club mensen. Soms gaan we samen op pad, maar het zou mooi zijn als je ook zelfstandig kan werken. De redactievergaderingen zijn op vrijdagochtend, eens per maand. Er wordt verwacht dat je hierbij aanwezig kan zijn. Verder zullen de werktijden en uren variëren, daarom is een flexibele inzet belangrijk.

 

Wat wordt er van je verwacht?

  • Je bent zelf jong (max 30 jaar).
  • Je bent nieuwsgierig en durft met creatieve ideeën te komen.
  • Je hebt affiniteit met vrijwilligerswerken bent zelf ook maatschappelijk betrokken.
  • Je hebt enthousiasme en talent voor het schrijven van (journalistieke) teksten en het liefst ook ervaring daarmee. Mis je ervaring, dan vinden we het belangrijk dat je bereid bent te leren.
  • Je bent flexibel inzetbaar.
  • Je hebt minimaal 2-4 uur per week tijd.
  • Je brengt gezelligheid met je mee!

 

Wat levert het jou op? Het meewerken in deze redactie is vrijwilligerswerk. Je kan op deze manier ervaring met allerlei redactionele werkzaamheden opdoen. En: je komt terecht in een leuk en gezellig team!

 

Interesse? Stuur je motivatie en kort cv naar jonggoud050@mjd.nl

voor meer informatie kun je bellen met Paula Mosterman, 06 388 22 110

Reacties