Leon Gijzen

Leon Gijzen is 18 jaar, hij doet SAW aan het Noorderpoort. Leon doet vrijwilligerswerk op verschillende locaties, zo werkt hij mee aan het 10.000 hours project. Een landelijke organisatie waarbij ze zich 10.000 uur inzetten om iets moois te doen voor anderen. Ook bij Jimmy’s en Jong Goud help hij af en toe. Leon doet echter voornamelijk vrijwilligerswerk bij stichting SCN. Hier houdt hij zich bezig met autotechniek, hij leert kinderen en jongeren hiermee te knutselen.

Leon is vrijwilligerswerk gaan doen omdat hij graag zijn kennis over motoren met anderen wou delen, op deze manier kan hij dat heel goed doen. Hij vindt het ook heel erg leuk om dit te doen.
Leon vertelt dat vrijwilligerswerk hem veel oplevert, hij leert hierdoor veel nieuwe mensen kennen. Zijn kennis kan hij bij SCN vergroten en het is een leuke tijdbesteding. Ook heeft hij zich door SCN kunnen ontwikkelen, zowel persoonlijk als in zijn omgang met anderen.

Tegen jongeren die er ook over nadenken om vrijwilligerswerk te doen zou hij zeggen: ‘gewoon doen!’ Hij vindt dat je veel meer terug krijgt dan dat er gezegd wordt, je krijgt er misschien geen geld voor maar je krijgt er wel heel veel andere dingen voor terug. Dit is dan vooral in persoonlijke ontwikkeling en ervaring.

Reacties