Het Pand

Jan Waanders: Vrijwilligers  halen misschien wel meer dan ze brengen.
In Het Pand zijn heel veel jonge mensen die een paar uur per week vrijwilligerswerk doen (zo’n 40 jonge vrijwilligers geven in totaal wel 3000 uur per jaar, zo’n enorme inzet dat is iets om trots op te zijn). Je kunt denken aan een sportmiddag of avond, een kinderclub en ga zo maar door. We drijven op deze jonge mensen. Ieder jaar blijkt weer dat er voldoende nieuwe aanwas is om ons programma weer aan te kunnen bieden. Prachtig is dat om iedere keer weer mee te maken.
Al snel denk je dat het doen van vrijwilligerswerk een nobel iets is: jij offert vrije tijd op en een ander geniet daar van. Een soort eenrichtingsverkeer. Dat is natuurlijk ook zeker zo. Tegelijk hoor ik heel vaak van vrijwilligers die afscheid nemen dat ze zo enorm hebben genoten van die lach op het gezicht van een kind, het vertrouwen dat je krijgt als ze iets met je delen. Dat neem je mee en daar mag je blij van worden!
Omdat ik iedere keer weer zie hoe zowel de kinderen als de jonge vrijwilligers kunnen genieten door elkaars vrije tijd te beleven is het voor mij logisch om ambassadeur te worden bij Jong Goud 050.

 

Reacties