Dorrith Horstink

Dorrith Horstink is 25 jaar, ze studeert communicatie systemen aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Ze is begonnen met vrijwilligerswerk bij het t’win project van Humanitas. Hier konden kinderen zich voor aanmelden als zij graag een maatje wouden voor begeleiding. Dorrith heeft hierbij een meisje van 12 begeleid, zij wou graag meer van de wereld zien dan haar eigen huis. Dorrith heeft dus heel veel activiteiten met haar gedaan.
Hierna is ze stage gaan lopen bij Jimmy’s waaruit ze eigenlijk vrijwilligerswerk is blijven doen. Zo is ze terecht gekomen bij Up to us, een overkoepelend project aan alle Jimmy’s om zoveel mogelijk nieuwe Jimmy’s op te zetten. Dorrith heeft hiervoor workshops ontwikkeld om het allemaal zo goed mogelijk op te zetten.

De reden dat ze vrijwilligerswerk is gaan doen is dat ze het heel erg leuk vindt om met deze mensen te werken. Ze vindt dat er een hele leuke sfeer hangt en daar krijgt ze heel veel energie van. Mensen met een klein zetje de goede richting op helpen vindt ze erg leuk om te doen. Ook het verbeteren van haar netwerk is een reden dat Dorrith vrijwilligerswerk is gaan doen.  ‘Het is zo leuk dat je niet meer wilt stoppen!’

Vrijwilligerswerk levert haar vooral veel energie en gezelligheid op. Ze leert nieuwe mensen kennen en maakt nieuwe vrienden. Ook leert ze heel veel, dat vind ze heel belangrijk. Zo heeft ze nu geleerd workshops in elkaar te zetten.

Tegen anderen die er ook aan denken om vrijwilligerswerk te gaan doen zegt ze:‘als je het leuk vind lekker doen!’ Waarom zou je het niet doen. Als je er motivatie voor hebt en je vind het leuk doe dan lekker wat je leuk vind! Ik word er heel erg blij van om dit te doen!

Reacties