Bas van der Werff

Dit is Bas van de Werff, vrijwilliger bij Humanitas. Zeven jaar geleden kwam Bas in Groningen voor zijn studie Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit.

Sinds Bas in Groningen woont, doet hij vrijwilligerswerk bij Humanitas. Hij wou graag wat naast zijn studie doen. Vrijwilligerswerk leek hem direct al erg leuk en is zo bij Humanitas gekomen. Hij werkt daar mee aan twee projecten. Bij de taalondersteuning helpt hij andere mensen bij het ontwikkelen van de Nederlandse taal. Daarnaast is hij maatje bij het JMZ-project. Hij is maatje van 15 jongens die mantelzorgers zijn. Als de jongens vragen hebben kunnen ze altijd bij hem terecht. Daarnaast organiseren ze één keer per maand een activiteit voor de jonge mantelzorgers. Bas vindt het erg belangrijk dat deze jongeren terecht kunnen bij Humanitas. Zij kunnen door de activiteiten even wat heel leuks doen waardoor ze niet aan hun zorgen hoeven te denken.

Vrijwilligerswerk is voor hem vanzelfsprekend. ‘Als ik anderen nodig zou hebben, zou ik graag willen dat zij het zelfde voor mij zouden doen’. Maar hij vindt het vooral heel erg leuk om vrijwilligerswerk te doen.  ‘Vrijwilligerswerk kan ook zijn dat je op de kat van je buren past, of even de hond uitlaat van je buurvrouw die ziek is. Het kan een half uur per week zijn, of een uur per maand. Als jij een uur per maand wat kan doen, is dat voor jou maar een uurtje,  waar je een ander erg blij mee kan maken. Als iedereen dit zou doen is er zo veel hulp!’ .

 

 

 

Reacties